Нова е-послуга – онлайн-реєстрація ФОП
Нова е-послуга – онлайн-реєстрація ФОП

Нова е-послуга – онлайн-реєстрація ФОП

9 липня в Україні запрацювала нова електронна послуга, що дозволяє онлайн зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю, що діє на підставі модельного статуту.

Новація доступна на порталі «Онлайн-будинку юстиції» та вебпорталі Кабінету Міністрів України в розділі «Електронні послуги».

Нова онлайн-послуга забезпечить онлайн-реєстрацію ТОВ із можливістю формування необхідної редакції модельного статуту шляхом вибору відповідних пунктів або використання редакції за замовчуванням. Одночасно можна подати заяву на застосування спрощеної системи оподаткування та реєстрацію платником податку на додану вартість (ПДВ). Чинні ТОВ, що працюють на підставі власної редакції установчих документів, дістають можливість дистанційно перейти на модельний статут без необхідності відвідувати центри надання адміністративних послуг чи суб’єктів державної реєстрації особисто.

Нова онлайн-послуга як для новостворених, так і для чинних ТОВ, забезпечує можливість дистанційно обрати модель управління, найменування, керівництво, види діяльності, порядок виплати дивідендів, збільшити розмір статутного капіталу та скликати загальні збори. А також обрати систему оподаткування, отримати рекомендації та підказки щодо юридичних наслідків вибору кожного з наявних варіантів.

Система за результатом заповнення покрокової онлайн-форми створює заяву на реєстрацію та рішення засновників про створення юридичної особи, в якому зазначається код модельного статуту, що визначає обрані пункти статуту.

Переглядів: 572
Дата публікації: 10:33 10.07.2019
Центр надання адміністративних послуг Нововодолазької селищної ради Харківської області >>>