ЦНАП Нововодолазькоїселищної ради розширює свої послуги
ЦНАП Нововодолазькоїселищної ради розширює свої послуги

ЦНАП Нововодолазькоїселищної ради розширює свої послуги

За 1 півріччя 2020 року Центром надання адміністративних послуг Нововодолазької селищної ради було надано 8779 послуг, з них найбільшу частку займають послуги стосовно реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб – 1750, послуги з оформлення та видачі паспортів громадян України та закордонних паспортів – 1159, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно – 875

Завдяки наполегливій, системній роботі наших працівників наразі прийом громадян триває за єдиними вимогами (стандартами) до якості обслуговування, які розроблено з урахуванням кращих світових  стандартів.  Ми втілюємо одну з найбільш ефективних реформ – реформу системи надання адміністративних послуг і маємо уже певний досвід та напрацьовані практики. Вважаємо, що одним із основних наших завдань є розширення переліку адміністративних послуг і активно працюємо над цим. Так, якщо на кінець 2019 року ми надавали 89 послуг, то нині їх надаємо 156. Значного розширення набули послуги соціального характеру (із трьох до 30). Це - надання державної допомоги при народженні дитини; надання державної допомоги у зв’язку з вагітністю і пологами; надання державної допомоги на дітей одиноким матерям; видача довідки для отримання пільг інвалідам, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу ; видача довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи; надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам; надання надбавки на догляд за інвалідами з дитинства та дітьми-інвалідами; надання державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю; надання державної соціальної допомоги на догляд; надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій особі, яка здійснює догляд за інвалідом І групи або за особою, яка досягла 80- річного віку; надання грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним та інші.

Також було розширено перелік адміністративних послуг, що надаються за принципом віддаленого робочого місця адміністратором ЦНАПу на території старостинського округу.

Під час проведення спільно із  Молодіжною радою при Нововодолазькій селищній раді Всеукраїнського тижня права до нас надійшла пропозиція доповнити категорію осіб, що можуть скористатися послугами віддаленого робочого місця адміністратора Центру надання адміністративних послуг Нововодолазької селищної ради з використанням портативного апаратного комплексу «Мобільний кейс», категорією «батьки, що мають дітей віком до 3-х років».

ЦНАП Нововодолазької селищної ради став одним з учасників реалізації нової послуги, яка, сподіваємося, стане найбільш затребуваною серед юних жителів нашої громади – це послуга ID -14, яка дозволяє підліткам від 14 до 18 років отримати паспорт та номер картки платника податків одночасно. Без подвійного збору документів та візиту до податкової.

Також стала доступною для наших відвідувачів і послуга стосовно видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів на території Нововодолазької селищної об’єднаної територіальної громади. Спектр послуг  нашого ЦНАПу, зокрема й електронних, надалі розширюватиметься. Пріоритетним буде комплексний підхід у їхньому наданні. Життя готує нам постійно  виклики, ми готові їх прийняти і активно працювати  над новими проектами.

Альбом: ЦНАП Нововодолазькоїселищної ради  розширює свої послуги
Переглядів: 462
Дата публікації: 08:32 03.08.2020
Центр надання адміністративних послуг Нововодолазької селищної ради Харківської області >>>